Kenniscentrum CNC Cosmetics

Classic Plus – Wetenschappelijk aangetoond

Het nieuwe DiHyal Anti-Age werkstoffensysteem maakt een volledig nieuw behandelconcept mogelijk.

Hoogmoleculair of langgeketend hyaluronzuur geeft direct een voelbare gladheid en stabiliseert de vochtbinding in de bovenste huidlaag Laagmoleculair of kortgeketend hyaluronzuur dringt door de kleinere molecuulgrootte dieper door in de epidermis en vult daar de vochtreserves op.

De van buitenaf werkende hyaluronzuur types worden door biotechnologische kortgeketend oligosaccharide aangevuld die diep in het huidweefsel doordringen en daar de aanmaak van huideigen hyaluronzuur stimule­ren.

Passieve hydratatie van buitenaf en actieve hydratatie van binnenuit is de nieuwe synergetische verzorgingsaanpak

Omvangrijke wetenschappelijke studies over celculturen van menselijke keratinocyten (epidermiscellen) en fibroblasten (bindweefselcellen), zowel bij huidbiopsieën en bij intacte huid, hebben aangetoond dat oligo­sachariden veel meer kunnen dan alleen de aanmaak van huideigen hyaluronzuur te stimuleren. Oligosachari­den zijn allround werkstoffen in de strijd tegen huidveroudering:

> Er werd een verbeterde cohesie geconstateerd tussen de keratinocyten, waardoor een versterkte huidbar­rière aangetoond werd.

> De verhoogde aanmaak van structuur gevende proteïnen (bijv. Laminine) die essentieel zijn voor een opti­maal functionerende dermis-epidermale verbinding.

> De oligosachariden zorgen voor een verhoging van de aanmaak van elastine, met een veel zachtere en elastische huid als resultaat.

> De bestudeerde intacte huid liet een duidelijk vermindering van droogterimpeltjes zien.

Al deze resultaten die enerzijds een vroegtijdige huidveroudering tegen gaan maar ook een duidelijke verbe­tering geven bij reeds begonnen veroudering van de huid, zijn samengevat in het begrip DiHyal.

MicroSilver – De kracht van zilver

 Al in de oudheid deden de Grieken zilveren munten in hun waterkannen, om het water vrij te houden van bacteriën. Zilver speelt al sinds de oudheid een rol bij de behandeling van allerlei ziektebeelden, in het bijzonder bij de verzorging van infecties. Hippocrates, een Griekse arts uit de tijd voor Christus, had al in de gaten dat zilver een antibacteriële werking had.

Wat toen algemeen bekend was is inmiddels wetenschappelijk aangetoond: Zilver beschermt tegen een breed spectrum van bacteriën en schimmels. Een antibioticakuur die voor de zoveelste keer niet werkt of niet goed aanslaat kan antibiotica duizend keer effectiever gemaakt worden door toevoeging v an zilver. Dat hebben wetenschappers ontdekt. Antibiotica bestaan al tientallen jaren. Een logisch gevolg is dat bacteriën resistent worden tegen de oude antibacteriële behandelingen.

Maar bacteriën hebben dus een klassieke zwakte: zilver

De producten uit de MicroSilver BG™ lijn bevatten zilverdeeltjes die uit 99% zuiver zilver bestaan. Deze deeltjes zijn 5 tot 15 micrometer groot en hebben een vorm die het beste vergeleken kan worden met koraal. Door deze grootte en vorm met uitsteeksels kunnen de zilverdeeltjes niet in de huid dringen, maar blijven als een onzichtbaar netwerk op de huid liggen. Door de afgifte van zilver-ionen door deze deeltjes worden bacteriën en kiemen onschadelijk gemaakt.

Dit maakt de MicroSilver BG™ productlijn uniek in haar soort. High-tech en wetenschappelijk kennis om huidproblemen effectief aan te pakken.

Hyaluronzuur, wat is het en hoe werkt het in onze huid?

Als we het hebben over cosmetica tegen veroudering, kunnen we hyaluronzuur niet negeren. Dit huidherstellende ingrediënt is geschikt voor alle huidtypes en is bijzonder effectief op de rijpere huid. Iedereen die ooit een “hyaluroncrème” heeft gebruikt, weet dat de goede reputatie van het legendarische actieve ingrediënt meer dan gerechtvaardigd is.

Wat is hyaluronzuur en  hoe werkt het?

Hyaluronzuur komt voor in het menselijk lichaam en is een belangrijk onderdeel van verschillende soorten bindweefsel. Een van de bijzondere eigenschappen van deze stof is dat het enorme hoeveelheden water kan binden. Een enkele gram is in staat om 6 liter water in een gel te veranderen. In onze huid werkt het als een waterreservoir en zorgt zo voor verhoogde elasticiteit en veerkracht. Omdat het actieve ingrediënt bij ons lichaam bekend is, zijn er vrijwel geen allergieën.

Hyaluronzuur is er in verschillende moleculaire groottes:

 Hoogmoleculair hyaluronzuur

bestaat uit moleculen met een lange keten die samen met keratine een film vormen boven de huidbarrière die de huid van vocht voorziet, de elasticiteit verbetert en tegelijkertijd ontstekingsremmend werkt.

 Laag moleculair hyaluronzuur

kan door zijn korte keten moleculen beter de huid doordringen en zorgt ervoor dat water wordt opgeslagen in het bindweefsel. Hierdoor wordt de huid voller en zien lijntjes en rimpels er zichtbaar gladder uit. Laagmoleculair hyaluronzuur heeft een langdurig effect.

 Oligomeer hyaluronzuur

is het kleinste hyaluronzuur met minimaal korte-ketenmoleculen die zelfs vele malen kleiner zijn dan laagmoleculair hyaluronzuur. Dankzij zijn extreem kleine moleculen kan het het diepst in de huid doordringen, wordt het ook opgeslagen in het bindweefsel en heeft het een blijvende antirimpelwerking.

Verknoopt hyaluronzuur

Door zijn bolvorm en de sterkere onderling verbonden individuele moleculen is het bijzonder effectief tegen diepe lijntjes en rimpels, b.v. B. nasolabiale of fronsplooien gebruikt, en creëert een onmiddellijk booster-effect.

 Liposomaal ingekapseld hyaluronzuur

is een dragersysteem waarvan ze de liposomen naar diepere huidlagen transporteren. Het heeft een buitengewoon waterbindend vermogen en de huid wordt van onderaf zichtbaar voller.

Cosmetica met actieve ingrediënten vergeleken met ‘drogisterijcosmetica’

Men hoort steeds vaker over cosmetica met actieve ingrediënten. Maar wat is cosmetica met actieve ingrediënten? En hoe verschilt het van “gewone” cosmetica?

Wat is cosmetica met actieve ingrediënten?

Cosmetica met actieve ingrediënten is bedoeld om de teint van de huid op de lange termijn te verbeteren met een optimale huidtolerantie. De zorgvuldig geselecteerde actieve ingrediënten zijn bewezen in studies en hun concentratie is aanzienlijk hoger dan in andere cosmetische producten.

Hoe verschillen cosmetica met actieve ingrediënten?

De grondstoffen worden verwerkt in een duur, biotechnologisch proces en zijn daardoor erg duur om te winnen. Het concept van cosmetica met actieve ingrediënten is aan geen enkele trend onderhevig. De focus ligt op huidtolerantie en werkingsmechanisme. Voordat een product op de markt komt, moet het verschillende tests en onderzoeken doorlopen voordat het op de markt komt. Dit rechtvaardigt ook de vaak hogere prijs van de producten.

In conventionele producten vind je slechts een kleine hoeveelheid actieve ingrediënten. Dit is terug te zien in de keuze en concentratie van de ingrediënten. Vaak wordt de gebruiker aangemoedigd om te kopen door optische en trendy verpakkingen. En laten we eerlijk zijn. Hoe moet het effect van het product er hier uitzien?

Waarom zijn cosmetica met actieve ingrediënten voor u de moeite waard?

Cosmetica met actieve ingrediënten zijn de moeite waard als u niet alleen voor uw huid wilt zorgen, maar ook uw teint ten goede wilt veranderen. Huidbeschadiging kan worden verminderd en / of voorkomen. Door vroeg te beginnen met de juiste verzorging, kunt u niet alleen onzuiverheden verminderen, maar ook de vorming van pigmentvlekken en rimpels tegengaan . Het heeft een positieve invloed op de stevigheid en stevigheid van uw huid. De huidbarrière wordt hersteld of versterkt.

Hoe vind je de juiste zorg voor jou?

Cosmetica met actieve ingrediënten vereisen gedetailleerd, bekwaam advies vanwege hun werkingsmechanisme. Hiervoor worden schoonheidsspecialisten opgeleid. Zij zijn de specialisten om te herkennen wat jouw huid nodig heeft om lang mooi te blijven.

Vaarwel onzuiverheden! De weg naar een schonere huid!

Eén ding eerst: een onzuivere huid hoeft niet het gevolg te zijn van onvoldoende hygiëne. Met name deze huid wordt vaak teveel en / of verkeerd verzorgd. Blijf ook uit de buurt van huismiddeltjes en mythen zoals tandpasta. De juiste verzorging en de keuze van verzorgingsproducten zijn prioritair. Hieronder enkel tips voor een onzuivere huid.

De basis voor een mooie, puurdere huid:

  1. Grondige maar zachte reiniging

Hier zijn reinigingsschuimen en reinigingsgels afgestemd op de huidconditie ideaal. Ze verwijderen op betrouwbare wijze make-up, vuil en talg zonder de huidbarrière te beschadigen. Omdat het reinigen met water wordt verwijderd, is het belangrijk om het verzorgingsritueel af te ronden met een balancerend tonicum. Het verwijdert eventuele resten van reiniging, kalkaanslag en versterkt de huidbarrière.

Actieve ingrediënten zoals panthenol en microzilver zijn ideaal om ontstekingen te verminderen en te voorkomen dat deze zich opnieuw ontwikkelt.

  1. Het actieve ingrediënt (concentraten, serums, ampullen)

Om de gestreste huid te ondersteunen, kunt u deze voorzien van kalmerende, ontstekingsremmende en ontgiftende ingrediënten. Concentraten, serums en ampullen hebben als voordeel dat het aandeel actieve ingrediënten beduidend hoger is dan in een huidverzorgingscrème. Of het nu bij dagelijks gebruik of als KUUR is, ze zorgen voor een schonere huid.

  1. De juiste zorg

Hydraterende verzorging met aloë vera, salicylzuur, fruitzuren, zink en microzilver heeft een ontstekingsremmende, talgregulerende en antibacteriële werking. Je huid is gekalmeerd en voorzien van voldoende vocht.

  1. Regelmatige peeling

Om te voorkomen dat de poriën zich sluiten, wordt aanbevolen om de huid 2-3 keer per week te peelen. Hier moet u het gebruik van peelings met scherpe randen vermijden en liever enzympeelings gebruiken. Deze maken met behulp van enzymen de bovenste hoorncellen los van de huid. Fruitzuurpeeling is ook geschikt om de conditie van de huid te verbeteren.

  1. Voedende maskers

Het effect van maskers mag niet worden onderschat. Voor thuisgebruik zijn ze verkrijgbaar in de vorm van crèmemaskers, gelmaskers of op basis van modder. Gebruik na een peeling is ideaal. De huid wordt dan bevrijd van de dode huid en het masker kan zijn volle kracht ontwikkelen.

  1. Handen af!

Zelf een handje helpen kan de huidaandoening verergeren. Als onzuiverheden niet goed worden verwijderd, kunnen er nieuwe ontstekingen ontstaan, in het ergste geval ook littekens en pigmentstoornissen. Laat het schoonmaken daarom over aan een arts of schoonheidsspecialiste.

 Bel ons

03 888 52 14

 Mail ons

info@hebea.be

 Openingsuren

Maa – Vrij: 9u – 17 u

Officieel distributeur CNC Cosmetics

Bezoek onze Hebea website

www.hebea.be

BEZOEK ONS

Steenweg op waarloos 37

2840 Reet, België

BTW BE 0667.762.351

Contact